سنسور PTC برای اندازه گیری و نظارت بر دماهای بحرانی روی سطوح و داخل ماشین ها و سیستم ها استفاده می شود.

نمونه های کاربردی عبارتند از نظارت بر دما روی قطعات ماشین، روی یاتاقان ها، روی باس بارها، در سیستم های تهویه مطبوع یا در سیم پیچ ها.

کاربرد سنسور PTC

سنسور دمای PTC یک ابزار وابسته به دما است. اگر دما به مقدار مورد نظر افزایش یابد، مقاومت سنسور حرارتی PTC به طور قابل توجهی افزایش می یابد.این ابزار نسبت به سنسور دمای NTC ابزار اندازه گیری دمای دقیق تری به حساب می آید. اما این دقت نیازمند هزینه بیشتری است که ترکیبی از یک تقویت کننده بافر و سنسور دما PTC است.

این مجموعه می تواند یک سنسور آنالوگ خوب با خروجی خطی و تلورانس دقیق برای شما ایجاد کند. در واقع برای به دست آوردن اندازه گیری دمای دقیق تر و پایدارتر است. اگر مجبور به استفاده از سنسور دمای PTC در یک دستگاه خارجی هستید، خودتان نمی توانید سنسور دما را انتخاب کنید. شما می توانید با کارشناسان تخصصی گروه صنعتی پارس صنایع تماس بگیرید. مشاوره ی قبل از خرید دریافت کنید و بهترین سنسور ممکنه را خریداری نمایید.

سنسور PTC

انواع سنسور دمای PTC

سنسورهای PTC بر اساس مواد مورد استفاده، ساختار و فرآیند تولید به دو گروه تقسیم می شوند.

  1. سیلیستور
  2. سوئیچینگ

سنسور دمای PTC دارای سیلیستور

گروه اول سنسورهای دمای PTC شامل سیلیستورهایی هستند که از سیلیکون به عنوان ماده نیمه هادی استفاده می کنند. آنها به عنوان حسگرهای دمای PTC برای مشخصه خطی خود استفاده می شوند.

سنسور دمای PTC سوئیچینگ دار

گروه دوم ترمیستور PTC از نوع سوئیچینگ است. ترمیستور PTC از نوع سوئیچینگ دارای منحنی مقاومت دمای بسیار غیرخطی است. هنگامی که ترمیستور PTC از نوع سوئیچینگ گرم می شود، مقاومت در ابتدا شروع به کاهش می کند تا زمانی که به دمای بحرانی خاصی برسد.

با افزایش بیشتر دما از آن مقدار بحرانی، مقاومت به طور چشمگیری افزایش می یابد. این نوع سنسورهای دما PTC به طور گسترده در المنت های PTC، سنسورها و غیره استفاده می‌شوند. سنسور دمای PTC پلیمری، ساخته شده از پلاستیک مخصوص، بخشی از این گروه دوم هستند. اغلب این مدل به عنوان فیوزهای قابل تنظیم مجدد استفاده می شوند.

سنسور PTC

مزیت سنسور پی تی سی

سیلیستورها دارای مشخصه خطی مقاومت دما هستند، با شیبی که در بیشتر محدوده عملیاتی آن ها نسبتا کوچک است. آن ها ممکن است در دماهای بالاتر از 150 درجه سانتیگراد ضریب دمایی منفی از خود نشان دهند. سیلیستورها دارای ضرایب دمایی مقاومت حدود 0.7 تا 0.8٪ بر درجه سانتیگراد هستند.

سنسورهای دما PTC سوئیچینگ معمولا از مواد سرامیکی پلی کریستالی ساخته می شوند. در حالت اولیه خود مقاومت بالایی دارند و با افزودن ناخالصی ها نیمه رسانا می شوند. آن ها بیشتر به عنوان هیترهای خود تنظیم PTC استفاده می شوند. محدوده دمای سنسورهای PTC سوئیچینگ معمولا بین 60 تا 120 درجه سانتیگراد است. با این حال، دستگاه های کاربردی خاصی تولید شده اند که می توانند از 0 درجه سانتیگراد تا 200 درجه سانتیگراد سوئیچ کنند.

سنسور PTC

عملکرد سنسور دمای PTC

عملکرد سنسورهای PTC بسته به کاربرد می توانند در دو حالت استفاده شوند. در ادامه با این دو حالت آشنا خواهید شد:

  1. حسگر (توان صفر)
  2. خود گرم شونده

حالت حسگر (توان صفر)

در این حالت عملکرد، مصرف توان سنسور دما بسیار کم است که برخلاف حالت خود گرم شونده، تأثیر ناچیزی بر دمای ترمیستور و در نتیجه مقاومت آن دارد. حالت حسگر (توان صفر) معمولا هنگام اندازه گیری دما با استفاده از منحنی R-T به عنوان مرجع استفاده می شود.

خود گرم شونده

کاربردهای خود گرمایشی از این واقعیت بهره می برند که وقتی ولتاژی به سنسور دما اعمال می شود و جریان کافی از آن عبور می‌کند، دمای آن افزایش می یابد. با نزدیک شدن به دمای کوری، مقاومت به طور چشمگیری افزایش می یابد و جریان بسیار کمتری عبور می کند.

تغییر مقاومت در نزدیکی دمای کوری (TC) می تواند چندین مرتبه از یک بازه دمایی، تنها چند درجه باشد. اگر ولتاژ ثابت بماند، جریان در یک مقدار مشخص تثبیت می شود، زیرا سنسور دما به تعادل حرارتی می رسد. دمای تعادل به ولتاژ اعمال شده و همچنین ضریب اتلاف حرارتی سنسور بستگی دارد. عملکرد حالت گرمایشی، اغلب هنگام طراحی مدارهای تأخیر زمانی وابسته به دما استفاده می شود.

خرید سنسور PTC

گروه صنعتی پارس صنایع تولید کننده انواع سنسور دما، ترموکوپل، المنت، لول سوئیچ و جرقه زن می باشد.

برای برآورد قیمت و ثبت سفارش می توانید با کارشناسان حرفه ای مجموعه تماس بگیرید.